diumenge, 7 de desembre del 2014

Una recomanació... de lectura.

Vull parlar-vos d'un llibre que he conegut arrel de fer cerques i consultes per la web i, que aquest any ... "l'he demanat als Reis Mags":

http://www.grao.com/llibres/44-experiencies-0-3
És un llibre escrit per dues mestres, Elisabet Amorós i Anna Hortal, i forma part d'una col·lecció de llibres de l'editorial Graó (aquest és el número 6 de "Biblioteca Infantil").

Es tracta d'una recopilació de 44 experiències realitzades amb nens i nenes de 0-3 anys, amb un fil argumental que gira al voltant de l'experimentació i la curiositat dels infants, innata en aquestes primeres edats, per tot allò que els envolta i que constitueix una motivació fonamental d'aprenentatge.
Agrupades en quatre blocs, aquestes experiències mostren exemples d'educació integral que tenen com a referent l'evolució de les criatures. Una educació transversal, global, inclusiva, respectuosa amb cadascun dels individus que formen part de la comunitat educativa.
A les pàgines d'aquest llibre, hi trobarem idees i suggeriments d'actuació per als professionals del primer cicle d'educació infantil.
Podrem trobar: experiències amb diferents tipus de materials (aigua, fruites, paper, pintura/ampolles, llum/ombra, etc.); projectes d'escola (menjador, escola, hort, tallers, tradicions...); relació amb l'entorn (família, barri, museus,...); i finalment, descoberta del propi cos (observant-nos, pintant-nos,...)

És un llibre útil i interessant alhora per als docents novells i l'alumnat de cicle formatiu, perquè explica les diferents experiències amb tot detall per poder-les portar a terme a l'aula.